Madam Stoltz

Madam Stoltz is gespecialiseerd in interieurdecoratie · van textiel tot industriële meubels en lampen, van praktische accessoires tot gezellige need-to-haves. De producten van Madam Stoltz worden verkocht in winkels over heel Europa. De inspiratie voor de naam MADAM STOLTZ komt uit India · zoals zoveel andere dingen in het leven van Pernille Stoltz.

“De indianen zijn erg beleefd en spreken me altijd aan met “madam”. In 1995, toen ze haar eerste winkel moest noemen, was Madam Stoltz de eerste naam in haar gedachten en sindsdien houdt ze zich aan de naam.

Pernille Stoltz runt Madam Stoltz in een partnerschap met haar echtgenoot Peter Bundgaard. Pernille is de ontwerper en verantwoordelijk voor het contact met de leveranciers in India en China. Peter zorgt voor de logistiek en de financiën. In Nexø, aan de oostkust van Bornholm, vindt u het hoofdkantoor van Madam Stoltz. Een voormalige meubelfabriek is volledig gerenoveerd en is nu de basis voor Pernille, Peter en de 25 werknemers · en het hondje Carlo, die zijn best doet om de stresslevels laag te houden.

Pernille Stoltz heeft een zeer nauwe en langdurige samenwerking met de Indiase leveranciers die haar ontwerpen produceren. De reizen naar India vult haar met input en indrukken. Indrukken die opnieuw worden omgezet in ideeën en ontwikkelingen na terugkeer in Bornholm.

De aard van Bornholm is een voortdurende bron van inspiratie. Het eiland is de thuisbasis van vele kunstenaars en ambachtslieden die hun creatieve inspiratie rechtstreeks uit de rotsachtige grond vinden, net als Pernille.

“De contrasten tussen India en Bornholm zijn enorm. Na terugkeer uit India duurt het meestal een paar dagen voordat alle indrukken tot rust zijn gekomen en hierna beginnen de ideeën te ontstaan. India en Bornholm is inderdaad een sterke cocktail ”, glimlacht Pernille.