Skip to main content
  • Don't choose the ordinary

  • Details make the design

  • Elegance never fades

  • Creativity takes courage

  • An interior is the reflection of your soul

Wilma Interieur en het succesverhaal van de familie Filius uit Drachten

Het verhaal van de familie Filius

Make-over van onze inrichting

We hebben samen met Wilma onze hal, woonkamer, keuken en bijkeuken opnieuw kleur gegeven en ingericht. Nu, na 1,5 jaar, is het klaar. De foto’s spreken voor zich. Wij zijn er erg blij mee.

Altijd iets te wensen

De meeste mensen (en wij ook) richten hun huis in met aankopen verspreid over de jaren. De inrichting is eigenlijk nooit af. Er zijn altijd wel wensen en ideeën om iets te veranderen. Zo waren wij 2 jaar geleden opzoek naar een tafellamp. We vonden een leuke lamp in een woonwinkel in Brabant. De twijfel (past deze lamp wel in ons interieur?) was te groot om deze lamp meteen te kopen. Eenmaal thuis hebben we uitgezocht of deze lamp ook in de buurt van Drachten te koop was. Dat bleek bij Wilma Interieur in Surhuisterveen. Een schappelijke afstand.

En daar was Wilma..

Eenmaal bij Wilma in de zaak kwam onze twijfel over de betreffende lamp al snel aan het licht (..). We mochten de lamp natuurlijk wel even op zicht mee hebben, maar volgens Wilma was een kleuren analyse van ons hele interieur een betere aanpak. Met een kleuren analyse heb je een totaalplaatje van alle kleuren in het interieur zei ze. De kleur van de vloer, de kasten, de wanden, de kozijnen, de gordijnen, etc. Dit kleurenpallet stelt Wilma samen op grond van ons verhaal: in welk interieur voelen wij ons thuis. Dat leek ons wel wat. Niet een lamp maar een totaalplaatje.

Met stapels kleuren- en stoffenstalen

Wel spannend toen Wilma op bezoek kwam met veel stapels kleuren- en stoffenstalen. Toen ze ons huidige interieur zag en ons verhaal (een Franse, landelijke stijl met kleuren uit de Provence) in zich opnam, kwam er natuurlijk (want zo is Wilma) ook gelijk reacties zoals “de gordijnen kunnen wel weg” en “de keuken past niet in jullie plaatje”. Dat was wel even schrikken. Maar toen ze de kleurstalen tegen de muur hield naast een kast, werden we meteen enthousiast.

Kleurenanalyse, advies en stappen

Met de kleuren analyse en Wilma op de achtergrond voor advies hadden we voldoende vertrouwen om dit avontuur aan te gaan en hebben we de verf besteld. Als eerste stap hebben we alle muren en kozijnen opnieuw geverfd en ook een nieuwe parketvloer laten leggen. In de volgende stappen hebben we oa. onze bank vervangen, een antieke bijzettafel gekocht, onze eettafel vervangen en een nieuwe keuken laten installeren. Een traject van 1,5 jaar en meerdere stappen.

Tussen de stappen hebben we steeds tijd genomen om de verandering op ons in te laten werken en hebben we ook steeds overwogen of we de volgende stap wel of niet zouden nemen. Alles in ons eigen tempo en steeds met een goed gevoel.

Dagelijks genieten van het resultaat

Zoals gezegd: we zijn erg blij met het resultaat. We genieten dagelijks van ons huis. Het kleurenadvies van Wilma en haar adviezen onderweg waren een gouden greep.

We zouden het zo weer doen

Natuurlijk heeft Wilma ons wel eens wat gepushed om een drempel te nemen. De gekleurde kozijnen waren een waagstuk. Dat zouden we op eigen kracht nooit gedaan hebben. We hebben niet al haar ideeën klakkeloos overgenomen, maar zeker ook onze eigen inbreng gehad. Het was een leuk avontuur om ons interieur samen met Wilma te veranderen. We zouden het zo weer doen.

Geen woonboulevard meer ;-)

Het enige nadeel is misschien voor sommige mensen (maar niet voor ons) dat de bezoekjes aan de woningboulevard tot het verleden behoren, want nu is onze woonkamer af … haha.

Fam. Filius, Drachten